test

Ambulant wonen tijdens COVID-19

Covid-19 heeft bij iedereen een barricade gelegd op zijn of haar leven. Door de pandemie zijn veel dingen ingewikkelder geworden, inclusief ambulant wonen. Zorg Zorgt haar eerste prioriteit is natuurlijk de veiligheid van onze bewoners en onze werknemers. Wij doen er alles aan om de veiligheid van iedereen voorop te stellen en daarnaast ook iedereen zijn wensen zover mogelijk te vervullen. 

Hoe zit het nu met op bezoek gaan of bezoek krijgen wanneer jij onder begeleiding woont? Bij Zorg Zorgt hanteren wij het volgende. 

Op bezoek gaan of bezoek krijgen

Ten eerste raden wij iedereen aan om de richtlijnen van het RIVM zoveel mogelijk te volgen en zoveel mogelijk thuis te blijven. Zeker wanneer jij bezoek krijgt van kwetsbare mensen (bijvoorbeeld iemand van een oudere leeftijd). Wanneer jij veel bezoek krijgt wordt het werk van onze Zorg Zorgt specialisten ook lastiger omdat het zo risicovol wordt om u te helpen. Hiervoor zouden wij graag willen vragen om te proberen zo min mogelijk extern fysiek contact te hebben met mensen buiten onze faciliteiten. 

Onze medewerkers van Zorg Zorgt zullen er alles aan doen om jou zo veilig mogelijk te helpen. Zolang iedereen zijn steentje bijdraagt zal Zorg Zorgt nog steeds haar werk goed kunnen uitvoeren. 

Vaccinaties 

Gelukkig begint het licht aan het einde van de tunnel in zicht te komen. Ook in Nederland beginnen de vaccinaties tegen Covid-19 op gang te komen. Wij bij Zorg Zorgt raden iedereen aan om een vaccinatie te nemen zodat begeleid wonen hopelijk spoedig weer terug kan keren naar hoe het oorspronkelijk was. Deze verantwoordelijkheid ligt wel bij jezelf. Wij raden het iedereen aan alleen het blijft uiteindelijk iedereen zijn eigen keuze. 

Wij helpen natuurlijk iedereen graag die hier hulp bij nodig heeft. 

Het is een lastige tijd geweest voor iedereen. De fysieke en mentale gezondheid heeft het laatste jaar onder druk gestaan en daar heeft iedereen last van. Wij hopen dat alles snel weer terug keert naar normaal zodat wij iedereen weer de beste hulp kunnen aanbieden die iedereen verdient.