test
Uw zorgvraag

Angst- en/of Agressiestoornissen

Angst en agressie hoeven niet altijd te duiden op een stoornis. Iedereen ervaart wel eens angst of komt misschien een keertje agressiever over dan wordt bedoeld. Alleen wanneer de klachten die mensen krijgen de kwaliteit van zijn of haar leven aantasten, dan is er wel sprake van een stoornis. Bijna 20% van de Nederlanders krijgt in het leven een angst- en/of agressiestoornis.

De beperkingen die mensen met een angst- en/of agressiestoornis ondervinden in hun dagelijks leven zijn erg verschillend. De meeste mensen voelen zich angstig over dagelijkse zaken, waarbij geen gevaar dreigt. Op deze manier kan het al een hele stap zijn om boodschappen te gaan doen of met anderen ergens af te spreken. Hierdoor kan de dagelijkse routine verstoord worden en de relatie met anderen verslechteren. Zeker wanneer mensen ook overmatig agressiviteit vertonen, kunnen deze relaties met anderen verslechteren.

Vaak is er dan onbegrip voor mensen met een angst- en/of agressiestoornis, waardoor sociale isolatie kan ontstaan. Dit kan de klachten en beperkingen juist verergeren. Zij zijn namelijk gebaat bij begrip en hulp van anderen, zodat zij zelf met hun emoties en gedrag om kunnen leren gaan.

Bel ons of stuur een bericht