test
Uw zorgvraag

Begeleid wonen met PDD-NOS

Bij Zorg Zorgt uit Rotterdam bieden wij onder andere ondersteuning aan mensen die zelfstandig begeleid willen wonen en gediagnosticeerd zijn met PDD-NOS. PDD-NOS staat voor Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified. Deze stoornis maakt deel uit van het autismespectrum. Veel mensen met PDD-NOS ervaren problemen op het gebied van sociale vaardigheden, waardoor begeleid maar toch zelfstandig wonen een fijne oplossing kan zijn.

Begeleid wonen tegen isolatie bij mensen met PDD-NOS

Bij mensen met PDD-NOS ontstaan vaak problemen in de omgang met anderen, omdat emoties en lichaamstaal voor hen lastig te lezen zijn. Het gevolg is dat mensen met PDD-NOS vaak geïsoleerd raken, doordat er onbegrip is voor iemand met een dergelijke stoornis. Zij hebben vaak een obsessie in specifieke interessegebieden en zijn hier dwangmatig veel mee bezig. Hierdoor zijn zij regelmatig op zichzelf, wat de isolatie alleen maar versterkt. Begeleiding bij zelfredzaamheid kan hierbij helpen.

Structuur en een eigen plek

Doordat mensen met PDD-NOS veel tijd besteden aan hun interesses, is het voor hen moeilijk om orde aan te brengen in hun dagelijkse leven. Toch hebben zij meestal juist behoefte aan structuur, maar deze structuur moet vaak door anderen aangereikt worden. Zelfstandig begeleid wonen is voor mensen met PDD-NOS vaak een goede oplossing om de nodige structuur te bieden en isolatie tegen te gaan. Met de juiste ambulante begeleiding van ons team kan iedereen zijn of haar eigen plekje hebben. Je kunt tevens bij ons terecht voor individuele begeleiding bij een PGB.

Bel ons of stuur een bericht

Wil je meer weten over hulp bij het regelen van zelfstandig begeleid wonen voor mensen met PDD-NOS? Of heb je vragen over ondersteuning bij angst- of agressiestoornissen of een andere aandoening? Dan neem je gerust contact met ons op. Bel naar 085 029 49 88 of stuur een e-mail naar contact@zorgzorgt.nl. Het ervaren team van Zorg Zorgt uit Rotterdam staat je graag te woord!