test
Zorgaanbod

Acht leefgebieden

Zorg Zorgt heeft zich gespecialiseerd in het acht-fase model.
Door middel van het acht-fase model bieden wij ondersteuning in deze acht aspecten van het leven: huisvesting; financiën; sociaal; psychisch; lichamelijk en praktisch functioneren; zingeving en dagbesteding.

Wat voor soort individuele begeleiding bieden wij?

  • Huisvesting

Wat kunnen wij voor de zorgvrager betekenen om de woonsituatie te veranderen en te verbeteren? Een schoon en opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. Om die reden begeleidt Zorg Zorgt in huisvesting, het huis op orde krijgen én houden.

  • Financiën

Wat is de financiële situatie van de zorgvrager? Zijn er zorgelijke schulden of is het slim een bewindvoerder in te schakelen? Soms kan het regelen van de financiën in een huishouden een enorme stressfactor zijn. Daarom zijn onze begeleiders er om orde op zaken te stellen.

  • Sociaal functioneren

Soms kan het plannen van uw dag of het plannen van activiteiten lastig zijn. Daarom biedt Zorg Zorgt ondersteuning bij de organisatie van een sociaal netwerk, het aanmelden bij een vereniging of het uitoefenen van een hobby.

  • Psychisch functioneren

Somberheid of uitzichtloosheid kunnen flinke impact hebben op iemands leven. Daarom bekijken we samen met een begeleider wat voor mogelijkheden er zijn voor de zorgvrager.

  • Lichamelijk functioneren

Zijn er klachten en/of beperkingen die het leven belemmeren? De zorgvrager kan begeleiding krijgen als het gaat over lichamelijke gezondheid.

  • Praktisch functioneren

Het leven bestaat uit keuzes maken. Echter soms is het maken van de juiste keuzes een moeilijke opgave. Daarom helpt Zorg Zorgt met het oplossen van problemen, het nemen van besluiten en het leren van de gevolgen hiervan.

  • Zingeving

Samen met een begeleider zoekt de zorgvrager uit wat hij of zij belangrijk vindt in het leven en wat motiveert om elke morgen op te staan.

  • Dagbesteding

De invulling van een persoon is belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid. Echter kan het zijn dat begeleiding nodig is voor het invullen van de dag. Daarom kijken onze begeleiders graag mee naar jouw dag om het een betere structuur te geven.

Bel ons of stuur een bericht