test
Zorgaanbod

Zorgaanbod: zelfstandig wonen met ambulante begeleiding

Een zorgvrager kan bij Zorg Zorgt uit Rotterdam kiezen voor zelfstandig wonen met ambulante begeleiding. Zodra er passende professionele begeleiding is gevonden, kijken wij naar wat de hulpvraag precies inhoudt. Samen met de zorgvrager stellen wij dan een plan op om onder begeleiding zelfstandig te kunnen wonen. Ambulante begeleiding is dus echt maatwerk. In welke leefgebieden er begeleiding nodig is, ligt volledig aan de zorgaanvrager.

Zelfstandig wonen met ambulante begeleiding draait om persoonlijke ontwikkeling

Wanneer het plan is opgesteld, worden een aantal uren per week beschikbaar gemaakt om de zorgvrager te begeleiden bij zelfredzaamheid. Door de begeleider wordt gekeken wat nodig is om onder begeleiding zelfstandig te kunnen wonen, en of alles volgens plan verloopt. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het aanvragen van een woonbeschikking bij de gemeente. Voor ons draait zelfstandig wonen met ambulante begeleiding om de persoonlijke ontwikkeling van de zorgvrager. Zelfredzaamheid en zelfstandigheid staan hierbij centraal. Op deze manier kan de zorgvrager de regie over zijn eigen leven weer terugkrijgen. Ons team vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor zelfstandig wonen onder begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan begeleid wonen met PDD-NOS. We bieden onder andere ook ondersteuning aan mensen met ADHD.

Wil je meer weten over ambulante begeleiding in jouw buurt? Lees onze blog hier!

Wanneer je meer wilt weten over de opties om zelfstandig te kunnen wonen met ambulante begeleiding, gaan wij graag met je in gesprek. Neem contact met ons op door te bellen naar 085 029 49 88 of door een e-mail te sturen naar contact@zorgzorgt.nl. Ons team uit Rotterdam staat je met plezier te woord en beantwoordt al je vragen met betrekking tot zelfstandig wonen onder begeleiding.

Ambulante begeleiding Nijmegen